Beri objave v medijih

Verjamemo v prihodnost
pametnih proizvodov in
povezanih kupcev




ATech: ni težav z grškimi posli

Sara Turk | 08.07.2015

“Za zdaj ni videti, da bi razmere in najnovejši dogodki v Grčiji vplivali na naše posle v tej državi. Rastejo sicer ne, a za zdaj nimamo težav s plačili,” pravi Davor Jakulin, direktor podjetja ATech, ki grškim partnerjem prodaja krmilnike za gorilce za peči na pelete.

BAČ PRI MATERIJI > Posel se je ATechu odprl pred leti, razmahnil pa se je, ko je Grčija zvišala davek na kurilno olje in se je veliko uporabnikov odločilo za nakup peči na pelete. ATech je tako izkoristil priložnost in elektroniko za te peči danes prodaja več grškim kupcem. Potencial na trgu je, a posle je težko delati, tudi zaradi države.

Grčija za Slovenijo ni pomemben gospodarski partner. Kljub temu je slovensko podjetje Duol v grškem mestu Drama končalo s postavitvijo večnamenske športne dvorane, vredne 200.000 evrov. Polovico sredstev je zagotovilo mesto Drama, drugo polovico pa predstavljajo evropska sredstva.

Pred časom so krmilnike prodajali partnerju, ki je imel tovarno peletov in je prodajal tudi peči na pelete. A se je zapletlo.“Grški partnerji so peči prodajali predvsem v Italijo, pri čemer bi jim država morala vračati davek na dodano vrednost. Pa jim ga ni. Podjetje ni imelo več denarja za financiranje proizvodnje in je propadlo. Vidite, v Grčiji je glavni problem država, ne Grki,” pravi direktor Davor Jakulin.

K sreči so drugi ATechovi kupci v boljši kondiciji in posli gredo naprej. Posli z grškimi kupci predstavljajo razmeroma majhen delež v vsem poslovanju ATecha. Četudi bi šlo kaj narobe, to podjetju z Bača ne bi povzročilo kaj veliko sivih las.




Priporočamo tudi

  • 1
  • 2

KARIERNA PRILOŽNOST - Iščemo nove člane ekipe. Zainteresirani? Prijavite se!
Copyright © 2020 - ATech elektronika d.o.o. All rights reserved.